Bob Wijtsma directeur, docent in Vlaardingen Holy en centrum
Geboorte datum : 16 maart 1984

Biografie : Op 8 jarige leeftijd inspireerde mijn vader mij om gitaar te gaan spelen. Ik besloot om klassieke gitaarlessen te nemen bij Dik van der Kaaden. Na vier jaar wilde ik meer uitdaging en om die reden kocht ik dan ook een elektrische gitaar! Op 12 jarige leeftijd begon ik te spelen in diverse cover bands : “Undercover” en “Frantic”.  Met deze bands heb ik heel veel ervaring op gedaan.

In 1996 ging ik naar de "HAVO voor Muziek en dans". Op deze opleiding werden de HAVO vakken gecombineerd met intensieve muzikale training ter voorbereiding op het conservatorium. De gitaarlessen werden gegeven door Erik bal.

Na mijn HAVO opleiding deed ik op 16 jarige leeftijd toelating voor het conservatorium van Rotterdam. Ik werd toegelaten met een.8.5. Op het conservatorium kreeg ik les van de volgende docenten: Menno Gootjes (Focus), Age Kat (the Frog), Leendert Haaksma (Anouk, Trijntje Oosterhuis en Soulvation), Martijn van Agt (Anouk, Ilse de Lange) en Rogier Wagenaar (Claudia de Breij). Na vier jaar studeren ben ik op 22 juni 2005 afgestudeerd met een acht! Na het conservatorium heb ik nog lange tijd met studiegenoten opgetreden op bruiloften en bedrijfsfeesten in de coverband formatie Blend-it.

Tijdens mijn studie heb ik auditie gedaan bij de band Xystus. Met Xystus hebben we een hele hoop shows met bands als Epica, After Forever, Kamelot, Trail of Tears en andere grote bands gedaan. Een van de hoogtepunten was de Europese tour met Epica in 2005. We hebben ook 3 studio albums uitgebracht en we deden een enorme show in 2008 met een groot orkest genaamd Equilibrio. Ook kreeg ik d.m.v. Xystus een persoonlijk endorsement aangeboden bij Mayones (gitaren), ENGL (versterkers) en Evidence audio kabels.Momenteel ben ik weer actief bezig met een band genaamd Blaze of Darkness (B.O.D.) .

Discografie: Xystus :
-    Receiving Tomorrow (2004)
-    Surreal (2007)
-    My Chrysalis single (2007)
-    Equilibrio CD (2008)
-    Equilibrio DVD+ 2 live cd (2008)

Apparatuur:
-    Mayones Regius 7 el gitaar green finish
-    Mayones Regius 7 el gitaar purple finish
-    Mayones Regius 7 el gitaar white finish
-    ENGL INVADER 100 watt top
-    ENGL 4x12 Cabinet
-    ENGL Footswitch
-    Rocktron Expression 19” effect rack unit
-    Sennheisser ew172 G2 Wireless system
Links:
-   
www.bobwijtsma.nl
-    www.blazeofdarkness.com
-    www.mayones.com
-    www.engl-amps.com
Gitaarles Heenvliet
Gitaarles Hellevoetsluis
Gitaarles Rockanje
Gitaarles Zuidland
Gitaarles Rhoon
Gitaarles Spijkenisse
Gitaarles Brielle
Gitaarles Geervliet
Gitaarles Abbenbroek
Gitaarles Rozenburg
Gitaarles Hellevoetsluis
Gitaarles Zwartewaal
Gitaarles Vierpolder
Gitaarles Nieuwenhoorn
Gitaarles Maasland
Gitaarles Rotterdam
Gitaarles Maassluis
Gitaarles Schiedam
Gitaarles Zoetermeer
Gitaarles  Bergschenhoek
Wijzigingen voorbehouden, Gitaarschool Vlaardingen 2013 
Begin aan je muzikale droom!